گل قاشقی، که به آن پپرومیا هم می گویند، گیاهی همیشه سبز و بسیار مقاوم است. این گیاه به دلیل اینکه میتواند سایه را تحمل کند برای نگهداری در منزل یا محیط کار ایدهآل است. قاشقی گیاهی همیشه سبز با برگ های پهن گوشتی سبز یا ابلق است.
روش های تکثیر گل قاشقی
گیاه قاشقی از سه روش کاشت بذر، قلمه برگ و قلمه ساقه تکثیر میشود. بعضی از انواع قاشقی را می توان به کمک بذر تکثیر کرد اما روش معمول تکثیر گل قاشقی ، قلمه زدن است. قلمه های تهیه شده میتوانند از طریق کاشتن در خاک و یا نگهداری در آب ریشه دار شوند.
زمان مناسب برای گرفتن قلمه ساقه یا برگ در اواخر بهار یا تابستان و ریشه دار کردن آنها در دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد میباشد.
خاک گلدان قاشقی بهتر است مخلوطی از ماسه و خاک برگ و خاک باغچه باشد اما شما میتوانید از ترکیب پیتماس، کوکوپیت و پرلیت هم استفاده کنید.
دقت کنید که خاک زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب در گلدان نماند.
دمای لازم برای ریشهزایی قلمهها 18 تا 25 درجه است.
برای تامین رطوبت کافی میتوانید با یک کیسه پلاستیکی روی گلدان را بپوشانید. دقت کنید که باید هر چند وقت یک بار کیسه را از روی گلدان بردارید تا به گیاه هوا برسد یا میتوانید روی کیسه چند سوراخ کوچک برای جابهجایی هوا ایجاد کنید.
گلدان را تا زمان ریشهزایی به دور از نور مستقیم قرار دهید.
تکثیر گل قاشقی در آب
این روش بسیار ساده و پراستفاده است. قسمتی از ساقه همراه با برگهایش را از گیاه جدا کنید. قسمت انتهایی ساقه باید عاری از برگ باشد. ساقه را درون لیوان آبی بگذارید. بعد از حدود یک ماه مشاهده می کنید که گیاه شما شروع به ریشه زایی کرده است. برای کاشت قاشقی چند هفته دیگر صبر کنید و سپس گیاه را به گلدان کوچکی منتقل کنید و در خاک بکارید. بعد از کاشت گلدان را در محیطی مرطوب قرار دهید رسیدگی های لازم را انجام دهید.